Even voorstellen…

 

Mijn naam is Silvia Bavelaar en ik ben van kinds af aan een groot dierenliefhebber. Ik ben opgegroeid met honden, katten, konijnen, cavia’s en vogels. Ik heb wel altijd al veel passie voor honden gehad en heb later mijn eigen hond genomen. Mylo was een kruising van een Irish Soft Coated Wheaten Terrier. Met Mylo heb ik jarenlang veel en intensief getraind, behendigheidstraining en flyball bij Martin Gaus. Dit heb ik samen met hem altijd met ontzettend veel plezier gedaan. Helaas is Mylo na een zeer respectabele leeftijd overleden.

Toch heb ik wederom weer voor het ras Irish Soft Coated Wheaten terrier gekozen omdat ik dit een geweldig leuk, mooi en leergierig ras vind. Op 22 april 2017 is Donnie geboren en vanaf half juni is hij bij mij komen wonen. Met Donnie ben ik volop aan het trainen. Mede ook om met hem te showen op hondententoonstellingen. Daarnaast geniet ik elke dag van Donnie als lid van ons gezin want dat is het allerbelangrijkste. Mocht u een afspraak gemaakt hebben, dan zult u Donnie vast en zeker in mijn salon ontmoeten.

Donnie 1e geworden Puppyklasse – Reuen Dogshow Bleiswijk 2017:

Donnie 1e geworden Jeugdklasse – Reuen Pinkstershow in Venray 2018:

  

 

Donnie officieel de titel Nederlands jeugdkampioenschap behaald:

      

 

Hoe ben ik trimmer geworden? Jarenlang heb ik de financiële sector gewerkt en werd door reorganisatie boventallig verklaard. Dit was voor mij een kans om mijn hart te gaan volgen om met dieren te kunnen gaan werken. Zo ben ik 2 jaar lang een studie “Hondentrimmen” gaan volgen in Barneveld en stage gaan lopen om het vak te leren. Ik heb dan ook succesvol mijn diploma Hondentrimmen behaald bij het Cursuscentrum Dierverzorging te Barneveld. Na deze studie heb ik aansluitend konijnen en katten trimmen gevolgd waardoor ik een breed pakket kan aanbieden voor vachtverzorging voor hond, kat en konijn. Doordat ik ben gediplomeerd, ben ik aangesloten bij vakorganisatie ABHB (Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteer Bedrijf) zodat u weet dat op het juiste adres bent bij een trimster met vakkennis.

Samen met Donnie in de trimsalon

Naast de werkzaamheden in mijn trimsalon, vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen in de hondenwereld en daarom bezoek regelmatig hondenshows en beurzen. Ook volg ik op mijn vakgebied specialisatiecursussen van o.a. het ras Labradoodle en de Irish Soft Coated Wheaten Terrier. Ook de cursus de TTouch methode heb ik gevolgd om toe te passen bij dieren die angst en spanning ervaren en hierdoor meer ontspanning te kunnen bieden.

 

   

          

 

 


Op 3 maart is mijn lieve hond Mylo overleden. Bijna 17 jaar hebben we heel veel meegemaakt en heb ik veel van hem mogen genieten. Ondanks zijn hoge leeftijd die hij heeft bereikt, is het toch altijd te vroeg dat ik afscheid van hem heb moeten nemen en moest laten inslapen. Ik hoop voor iedereen die dit leest dat je ook zo mag genieten van je hond, zoals ik altijd van mijn lieve Mylo heb gedaan. Mylo rust zacht en dank je wel voor die vele mooie prachtige jaren.

Afscheid

Ik ben jouw vrouwtje en jij mijn beste vriend

iedere keer toen je me om hulp riep stond ik voor je klaar en deed wat ik kon

ik wou dat ik je kon zeggen hoeveel ik je mis, maar je bent hier niet meer

je bent heengegaan

ik kan die ochtend niet vergeten, toen ik je ogen zag

die me vertelden dat het tijd was

Ook al zijn we nu gescheiden, toch zijn we samen

want wanneer ik mijn ogen sluit, doe ik alsof je hier nog bent

Ik probeer dat moment dan vast te houden

je zal voor altijd in mijn hart blijven

want waar je ook bent, mijn liefde voor jou is eeuwig.

 

Tot ziens mijn beste vriend Mylo

30-07-2000 – 03-03-2017 (16,5 jaar)