Gebitsreiniging

Gebitsreiniging
Schone tanden en een stralende frisse blaf!

Naast het verzorgen van de vacht is het onderhoud van het gebit van uw hond net zo belangrijk. Heeft uw hond last van tandplak of tandsteen en stinkt uw hond daardoor uit zijn of haar mond? Dan is een gebitsreiniging noodzakelijk. Lukt het u niet om de tanden te poetsen of te reinigen? Wilt u voorkomen dat uw hond bij de dierenarts onder narcose moet, omdat hij of zij teveel stress ervaart of door oudere leeftijd of medische mankementen de narcose te risicovol wordt? Trimsalon Silvia heeft voor uw hond een passende oplossing.

Trimsalon Silvia biedt een gebitsreiniging aan voor uw hond zonder narcose, geheel pijnloos en geluidloos!


Hoe werkt het?

Er wordt gereinigd met de Emmi-Pet tandenborstel die ultrasone geluidstrillingen veroorzaakt. De Emmi-Pet tandenborstel wrijft niet over de tanden, maar produceert met de speciale Emmi-Pet tandpasta miniscule luchtbelletjes in de mond. Deze belletjes imploderen op en rond de tanden en is geheel gevoelloos en geluidloos! Dit proces zorgt ervoor dat tandsteen binnen enkele minuten poreus wordt en van de tanden en kiezen afgeschraapt kan worden. Het kan dus worden toegepast op een gebit met problemen, zoals een slechte adem door tandplak en bruine aanslag (tandsteen).

De ultrasone Emmi-Pet tandenborstel verwijdert vervuiling, tandplak, tandsteen en dood bacteriën waardoor het gebit weer schoon wordt. Deze behandeling is effectief zonder het glazuur te beschadigen en zorgt ervoor dat de onaangename geur in de mond van uw huisdier minder wordt. De behandeling kan worden uitgevoerd bij zowel kleine als grote honden.

Duur van de behandeling

De gebitsreiniging duurt circa 45 minuten. Bij een ernstig vervuild gebit kan het zijn dat niet al het tandplak of tandsteen is verwijderd en er een 2e behandeling noodzakelijk voor een goed resultaat. Mocht er na enige tijd weer tandplak of tandsteen vormen, dan kunt u voor een herhaalbehandeling kiezen.

Tarief: € 65,00 per behandeling


Voorwaarden voor de gebitsreiniging:

  • Ik werk alleen met de hond, dat wil zeggen dat bij de behandeling geen baasje aanwezig kan zijn. De hond gaat zich teveel focussen op het baasje en wordt hier onrustig van waardoor ik als trimmer niet meer de aandacht van uw hond heb.
  • Geef uw hond minstens 2 uur voor de behandeling geen eten!
  • Het resultaat is afhankelijk van het gedrag van uw hond, de mate van tandsteen vervuiling en de staat van het gebit.
  • Bij een ernstig vervuild gebit kan het zijn dat 1 behandeling niet voldoende is en zal de behandeling moeten worden herhaald voor een goed resultaat. Er wordt met u besproken wat het vervolgplan is.
  • In een enkel geval kan ik de hond niet behandelen. Als de hond het niet toestaat dat er in de bek gekeken of gevoeld mag worden. Alles gaat en staat bij acceptatie om in de bek te mogen zitten. Wees daar ook eerlijk in naar de trimmer. Een hond die het niet accepteert om in de mond te mogen ziten en gaat bijten is dus niet te behandelen. Wanneer de staat van het gebit ernstig is aangetast omdat er losse tanden of kiezen in zitten die getrokken moeten worden of ernstige ontstekingen in de bek heeft, dan kan de behandeling niet uitgevoerd worden. Dan is het noodzakelijk dat uw hond moet worden behandeld door een dierenarts. Ik zal ten alle tijde zelf beoordelen of het gebit kan worden behandeld met de EmmiPet en indien dit niet mogelijk is met u bespreken wat de vervolgstappen zijn.
  • Indien de behandeling niet mogelijk is door het gedrag van de hond, losse tanden en kiezen of ernstige ontstekingen, dan bereken ik een consult tarief van € 30,00.Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en zijn vanaf prijzen. Afspraken die niet op tijd worden geannuleerd (minstens 48 uur van tevoren) worden in rekening gebracht. Zie algemene voorwaarden Trimsalon Silvia.

*** U kunt bij ons betalen via een digitaal betaalverzoek of contant ***