Schone tanden en een stralende frisse blaf!

Naast het knippen van de vacht is het onderhoud van het gebit van uw hond net zo belangrijk. Heeft uw hond last van tandplak, tandsteen of ontstoken tandvlees en stinkt uw hond daardoor uit zijn/haar mond, dan is een gebitsreiniging noodzakelijk. Lukt het uzelf niet om de tanden te poetsen/reinigen? Wilt u voorkomen dat uw hond bij de dierenarts onder narcose moet, omdat hij/zij teveel stress ervaart en door oudere leeftijd of medische mankementen de narcose te risicovol wordt? Trimsalon Silvia heeft voor uw hond een passende oplossing.

Trimsalon Silvia biedt u een gebitsreiniging aan voor uw hond zonder narcose, pijnloos en geluidloos!

Hoe werkt het?

Er wordt gereinigd met de Emmi-Pet tandenborstel die ultrasone geluidstrillingen veroorzaakt. De Emmi-Pet tandenborstel wrijft niet over de tanden, maar produceert met de speciale Emmi-Pet tandpasta miniscule luchtbelletjes in de mond. Deze belletjes imploderen op en rond de tanden en is geheel gevoelloos en geluidloos! Dit proces zorgt ervoor dat tandsteen binnen enkele minuten poreus wordt. Het kan dus worden toegepast op een gebit met problemen, zoals: een slechte adem door tandplak, bruine aanslag (tandsteen) en ontstoken tandvlees.

De ultrasone Emmi-Pet tandenborstel verwijdert vervuiling, tandplak, tandsteen en dood bacteriën waardoor het gebit weer schoon wordt. Deze behandeling is effectief zonder het glazuur te beschadigen en zorgt ervoor dat de onaangename geur in de mond van uw huisdier minder wordt.

Duur van de behandeling

De gebitsreiniging duurt circa 45 tot 60 minuten. Bij een erg vervuild gebit kan het zijn dat niet al het tandplak of tandsteen is verwijderd en is een 2e behandeling noodzakelijk voor een goed resultaat. Mocht er na enige tijd weer tandplak of tandsteen vormen, dan kunt u voor een herhaalbehandeling kiezen.

Tarief 2023

Prijs: € 65,00 per behandeling


     Voor de behandeling

     Na de behandeling

 


Voorwaarden:

  • Het resultaat is afhankelijk van het gedrag van uw hond, de mate van tandsteen vervuiling en de staat van het gebit.
  • Bij een ernstig vervuild gebit kan het zijn dat 1 behandeling niet voldoende is en zal de behandeling moeten worden herhaald voor een goed resultaat. Er wordt met u besproken wat het vervolgplan en tarief is. 
  • In een enkel geval kan ik de hond niet behandelen. Als de hond het niet toestaat dat er in zijn/haar bek gekeken of aan gevoeld mag worden. Of wanneer de staat van het gebit dusdanig ernstig is aangetast, dat het noodzakelijk is dat de behandeling door een dierenarts moet worden uitgevoerd (bv. losse tanden en kiezen die getrokken moeten worden). Ik zal ten alle tijde zelf beoordelen of een gebit kan worden behandeld. Indien de behandeling niet mogelijk is door gedrag van de hond en/of losse tanden en kiezen, bereken ik een consult tarief van € 30,00.


Afspraak maken? Vul onderstaand contactformulier in