19-08-2022: Let op! Vanwege aanhoudende drukte neem ik geen nieuwe klanten meer aan met honden voor vachtbehandeling. Aanvragen worden niet beantwoord en er is geen wachtlijst.

Kleine tot middelgrote honden en met specialisatie op het hondenras de Irish Soft Coated Wheaten Terriër, kunnen bij Trimsalon Silvia terecht voor een volledige behandeling volgens het model van de rasstandaard of in een model welke aansluit op uw wensen maar bovenal het comfort van de hond. Elke hond en iedere baas is anders en daarom bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn voor de vacht van uw hond. 

Voor bijna iedere hond, ras of rasloos / kortharig of langharig,  is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden om er voor te zorgen dat zijn vacht (beschermende jas) in goede conditie blijft. Zelfs voor kruisingen en kortharige honden geldt dat ook want zij kunnen verschrikkelijk verharen.

Door de vacht van je hond op het juiste moment te laten trimmen, voorkom je een hoop narigheid, waaronder huidklachten, zoals jeuk of vervilten van de vacht met vaak een dierenartsbezoek tot gevolg.


Trimsalon Silvia trimt kleine tot middelgrote honden. Hondenrassen zoals: Labradoodle, Golden Retriever, Benner Sennenhond, Herdershond, Bearded Collie, Sint Bernardhond  ed. kunnen niet in de salon worden behandeld.


Wat houdt trimmen nu eigenlijk echt in? Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, ontwollen, wassen, kammen en/of borstelen.

Plukken: Plukken is het verwijderen van de bovenste dode haarlaag, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Trimmers verwijderen deze haren met de hand of met een trimmes. De meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden zijn rassen die je kunt plukken. Ook Spaniëls kun je plukken en verder met een speciaal getande schaar uitdunnen en modelleren.

Scheren en/of knippen: Shih- Tzu, Boomer, Poedel en honden met hetzelfde vachttype, kun je scheren en/of knippen in elk gewenst model. In de winter kun je ook je hond laten trimmen, eventueel kan dan de vacht wat langer blijven. Bedenk daarbij dat honden meer last hebben van vocht dan van kou en… lang haar blijft lang nat.

Ontwollen: Tijdens het wassen wordt vacht goed gemasseerd zodat het haar goed loskomt. Hierna wordt uw hond gedroogd met een waterblazer, dit is een zeer krachtige föhn die alle losse dode haren eruit blaast. Door de kracht van de waterblazer komt de onderwol goed los en wordt zo uit de vacht geblazen. De hond wordt dus van zijn onderwol verlost. Deze methode is uniek en het borstelen en kammen kan hier niet tegenaan. Dit is een ideale manier om de hond door de rui heen te helpen. 

Effileren: De vacht wordt ingekort met een effileerschaar zodat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Het is bij deze behandeling belangrijk dat de hond geen, of maar weinig  klitten heeft. Het is dan mogelijk een mooi model te creëren op de lengte die u zelf wenst. Maltezers, Havanezer en Lhasa Apso zijn voorbeelden van honden die geëffileerd kunnen worden.


Hoe vaak uw hond een bezoek moet brengen aan de trimsalon is vooral afhankelijk van de vacht van je hond. Het trimmen van een hond duurt gemiddeld tussen de 3 en 4 uur. Dit hangt mede af van de vachtsoort en de grootte van de hond.

De meeste honden vinden het spannend bij de trimmer maar zodra de behandeling start en tussendoor een snoepje en een knuffel, dan valt het allemaal reuze mee. Veel tijd en rust is belangrijk. Dit voorkomt onnodige stress en is voor jonge, oude, angstige of onzekere honden heel goed. Ik werk alleen met de hond, dat wil zeggen dat bij de trimbehandeling geen eigenaar aanwezig kan zijn. Dit omdat honden zich teveel focussen op het baasje en erg onrustig kunnen worden, waardoor ik als trimmer de aandacht van de hond niet heb.

Om tenslotte nog een sprookje de wereld uit te helpen: Uw hond wordt bij een vakkundige trimmer niet verdoofd. Wel kan het zijn dat uw hond na een trimbeurt moe is.

Hond moet wennen aan zijn nieuwe coupe: Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Vergelijk het maar eens met jezelf als je je eigen haar pas heel kort hebt laten knippen. Dat is wennen. En dat geldt ook voor uw hond. Hij/Zij moet wennen aan het nieuwe uiterlijk en aan het ‘gevoel’ dat een nieuwe coupe met zich meebrengt.


Inbegrepen bij alle volledige honden trimbehandelingen zijn:

Wassen, drogen, het naar model trimmen volgens ras standaard of naar eigen wens van het baasje,  het plukken van de oren (indien van toepassing), en knippen van de nagels.

Wilt u weten wat het trimmen van uw hond kost? Kijk hiervoor onder de rubriek Tarieven.           


Puppytrim:

Voor alle pups jonger dan 5 maanden is er puppytrim. De pup blijft dan ongeveer 1,5 tot 2 uur in de salon. De pup kan dan alvast kennis maken met de trimsalon. We laten de pup wennen aan geluiden zoals tondeuse, de föhn, maar ook het knippen en borstelen. De pup staat een poosje op tafel en knippen we een beetje bij zoals de voetjes mooi rond en de oogjes vrij van haar. Indien gewenst, kan de pup ook gewassen worden. De pup ervaart dan hoe het is om gewassen en gedroogd te worden. De puppytrim gaat spelenderwijs en nemen hier de tijd voor. Het is erg belangrijk om zo vroeg mogelijk met de hond in de trimsalon te komen. Zo krijgt de pup een positieve ervaring en zal de volgende keer de handelingen niet meer zo spannend vinden. Na afloop krijgt u informatie over de vachtverzorging en kunt u eventueel vragen stellen. Ook is het handig om thuis alvast te beginnen met borstelen. Raak uw hond op zoveel mogelijk plaatsen aan zodat de pup ook daaraan went. Zorg ervoor dat alles spelenderwijs gaat en neem de tijd. Hoe eerder het dier hiermee in aanraking komt, hoe minder eng een bezoek aan een trimsalon is.

  • Puppy trim kost € 39,50 euro ongeachte ras of grootte

Tips voorafgaand aan het trimsalonbezoek

-Zorg ervoor dat uw hond goed is uitgelaten voor de trimbeurt. De behandeling neemt enige tijd in beslag en dan is het vervelend als uw hond zijn/haar behoefte zolang moet ophouden.

-Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, staat u hem/haar enkele uren af aan de trimmer. Dat is voor beide wel even wennen. Wen daarom alvast uw hond op jonge leeftijd aan de trimmer en de trimsalon. Maak uw wensen voor het trimbezoek telefonisch kenbaar aan de trimmer, zodat u het afscheid kort kunt houden en de trimmer direct aan de slag kan.

-Meld voor het begin van de trimbeurt of uw hond een huidallergie of medische aandoening heeft (hartkwalen, epilepsie, diabetes ed.) Dan kan hiermee rekening worden gehouden. Bij huidallergie kunnen we uw hond met een speciale anti-allergieshampoo wassen.

-Breng uw hond aan de riem en laat deze ook achter bij de trimmer.

-Breng uw hond niet met een volle maag.

-Meld het als uw hond vlooien heeft . Tegen een meerprijs wordt de hond gewassen met een speciale  anti-vlooienshampoo en vlo vrij gemaakt. Klik hier voor meer info over vlooien.


Wilt u weten wat het trimmen van uw hond kost? Kijk hiervoor onder de rubriek Tarieven.